Dansen met vluchtelingen

Veenendaal, De Basiliek, donderdag 17 maart 2016, 17:30 - 20:00 uur

Info

Dit evenement kan door omstandigheden niet doorgaan.

Na intensief beraad hebben Stichting Gastgezin voor een Vluchteling en De Basiliek in Veenendaal helaas moeten besluiten het geplande evenement 'Dansen met Vluchtelingen' op 17 maart niet door te laten gaan.

De reden voor het afblazen van het evenement is gebaseerd op een inschatting van de risico's ten aanzien van de veiligheid.

Mede op basis van bedreigingen die zijn geuit rondom het feest is, na overleg met de politie en de gemeente Veenendaal, door de organisatoren besloten het feest uit te stellen. Binnen afzienbare tijd wordt bekend gemaakt wanneer het feest alsnog doorgang zal vinden op een wijze waarbij de veiligheid van de bezoekers nog beter kan worden gegarandeerd.

Aan het evenement 'Dansen met Vluchtelingen' is maandenlang intensief gewerkt door Stichting Gastgezin voor een Vluchteling in samenwerking met schrijfster Mirjam van der Vegt en een groep enthousiaste vrijwilligers. Het doel van 'Gastgezin voor een Vluchteling' is om op een betekenisvolle wijze ontmoeting te faciliteren tussen Nederlandse gastgezinnen en vluchtelingen. In dat kader is een event als 'Dansen met Vluchtelingen' georganiseerd om positieve, betekenisvolle interculturele uitwisseling te laten plaatsvinden.

Jurrien ten Brinke van 'Gastgezin voor een Vluchteling' zegt: "Wij zijn geraakt door de haat die spreekt uit een aantal van de bedreigingen die zijn geuit in de richting van het initiatief 'Dansen met Vluchtelingen'. Wij willen ons zeker niet laten intimideren door haat maar ons juist inzetten voor compassie en verbinding. Daarom willen wij vluchtelingen, die situaties van geweld en haat ontvluchten vriendschap en perspectief bieden."

Geplaatste reserveringen komen te vervallen. Bij een deel is de betaling reeds geincasseerd of in behandeling. We boeken deze bedragen op korte termijn terug.

Op donderdag 17 maart organiseert Gastgezin voor een Vluchteling voor de eerste keer het bijzondere Event ‘Dansen met Vluchtelingen’ in de Basiliek in Veenendaal. We willen je van harte uitnodigen om samen met een vluchteling dit grandioos mooie feest mee te beleven en er met ons een avond van te maken om nooit te vergeten.

We beginnen de avond met een heerlijk intercultureel dinerbuffet, waar we elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Daarna gaan we voluit genieten van de spetterende optredens van de band Trinity, onze interculturele DJ Michael Dawson, een dansgroep en muzikanten uit verschillende culturen.

Het thema Dansen met Vluchtelingen
De droom voor dit feest is ontstaan toen schrijfster Mirjam van der Vegt en Jurrien ten Brinke elkaar ontmoetten en spraken over hun hart voor vluchtelingen. In haar eigen wijk gaat Mirjam al jaren om met vluchtelingen. Ze eten en dansen met elkaar, te midden van alle ellende die er vaak ook is. Als mensen samen dansen vallen barrières weg! Gastgezin voor een Vluchteling wil met jou, vluchtelingen een gastvrij onthaal bieden door elkaar beter te leren kennen tijdens dit mooie feest. Door samen te dansen, te eten en elkaar werkelijk te ontmoeten.

Het arrangement
De toegangsprijs bedraagt € 22,50 per persoon voor jou als ‘gastgezin’ en voor de vluchteling(en) die je meeneemt is de toegangsprijs € 10, - per persoon. Dit is inclusief diner en drankjes! Ook kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom op het feest. Door sponsoring en vrijwillige bijdragen houden we de kosten zo laag mogelijk, maar geheel kostendekkend is dit feest nog niet. Voel je daarom vrij om een extra bijdrage te geven!

Het programma
17:30 - 18:15 uur: Ontvangst & Welkom
18:15 - 18:30 uur: Opening door Mirjam van der Vegt en Jurrien ten Brinke
18:30 - 19:45 uur: Dinerbuffet
19:45 - 23:00 uur: Optredens van Trinity, muzikanten uit diverse culturen en volop de gelegenheid om te dansen onder aanvoering van de swingende DJ Michael Dawson. Als je liever alleen wilt luisteren en elkaar gezellig wilt ontmoeten kan dat natuurlijk ook.
23:00 uur Einde feest met toepasselijke verrassingen voor iedereen.