J.S. Bach : Matthäus-Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Zeist, Evangelische Broedergemeente, vrijdag 22 maart 2024, 19:30 - 22:45 uur

Info
Tickets
Contact

De kracht van liefde

De ‘Matthäus Passion’; hét meesterwerk vol drama, vol menselijke emoties. De manier waarop Johann Sebastian Bach dit in muziek goot, is een wonder. Het blijft fascineren, elk jaar weer. Dat hebben we overigens wel aan collega-componist Felix Mendelssohn Bartholdy te danken, die de immense kracht van het stuk 100 jaar na de première opnieuw aan de wereld liet zien. Gelukkig hebben we de ‘Matthäus’ daarna niet meer losgelaten.

Goed om te weten:
• Uitvoering in een sfeervolle oude kerk
• Vaste zitplaatsen, op naam uitgegeven
• Hoe eerder u boekt, hoe beter uw plaats
• Inclusief tekstboekje met vertaling
• Goed zichtgarantie op rang 1 en 2
• Programma met pauze

Voor dirigent Patrick van der Linden is de boodschap van Bach in één woord: liefde. In vrijwel elke aria draait het om de liefde. In de aria ‘Aus Liebe’, wanneer de basinstrumenten zwijgen, wordt de liefde zelf hemels. Het kruis? Tranen? Verraad? Schuld? Uiteraard. Maar door alles glinstert liefde. De ‘Matthäus Passion’ houdt ons een spiegel voor; ze laat ons kijken naar de mens die we zijn en naar de mensen om ons heen. Met welwillendheid en liefde komen we nader tot elkaar. Een boodschap voor alle tijden, en zeker ook voor de onze.

Ars Musica – Je reisgenoot in klassiek!

Uitvoerenden:

Ars Musica

Patrick van der Linden, dirigent

solisten en rollen volgen zodra bekend

Programma:

J.S. Bach: Matthäus-Passion (BWV 244)


Video playlist


Uitgelicht

Feestelijke Christmas Carols

Geniet van Engelse kerstmuziek: een programma van beroemde en minder-bekende parels in de sfeer van de ‘Christmas Carol’. In Oudewater.

Ein deutsches Requiem - Ars Musica

Het Requiem van Brahms staat bekend als een indrukwekkend en groots Requiem met hoopvolle en troostrijke levensteksten. In Dordrecht.

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.