De hand van de beer - Petkova & Kraayenhof

Amsterdam, De Waalse Kerk, vrijdag 27 oktober 2023, 20:15 - 22:00 uur

Info
Tickets
Contact

Nieuw is de bijzondere samenwerking tussen Marietta Petkova (piano) en Carel Kraayenhof (bandoneon). Twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in een autobiografisch getint programma, getiteld 'Hand van een Beer'. Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee. Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van o.m. Bach, Scarlatti, Schubert, en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Piazzolla.

De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, zoals die over beider fascinatie voor de legendarische klassieke pianist Svjatoslav Richter, wiens reuzenhand ooit het kleine kinderhandje van Marietta omvatte en ter ere van wie Carel een poëtisch pianowerk schreef, dat hij later speciaal voor Marietta omdoopte in 'Ruka na Metchka ('Hand van een Beer'). Een unieke topontmoeting tussen piano en bandoneon.

Uitvoerenden:

Marietta Petkova (piano)

Carel Kraayenhof (bandoneon)

Programma:

Scarlatti

Sonata no.20

Bach

Gigue uit Franse suite nr 6

Schubert

Andante sostenuto uit Sonate D 960

Carel Kraayenhof

'Rüka na Mechka' (Hand van een Beer)

Bach

Rondeaux uit 2e Partita

Bach/Busoni

Ich ruf zu Dich, Herr

Bach/Kempff

Siciliano

Rafael Rossi/Garcia

- Viva Jujuy

- La Raqueña

- Vamos a chayar

Astor Piazzolla

Soledad

Bach/Siloti

Andante

Bach/Marcello

Presto


Waalse Kerk - Amsterdam

Naast haar kerkelijke functie geniet De Waalse Kerk bekendheid als sfeervol en intiem cultureel podium. Musici, van aanstormend talent tot de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld, vinden al decennia lang hun weg naar deze bijzondere locatie in het hart van Amsterdam, net als de liefhebbers van hun muziek.