Amsterdam

Bösendorfer Series: Passe-partout

Reserveer het passe-partout en u zit vooraan bij de concerten die onder het passe-partout vallen.

Telemanns 'Brockes-Passion' - Apollo Ensemble

Onderdeel van de “Ring van Brockes-Bach” , een cyclus van de Brockespassies van Händel, Telemann en Keiser en Bach's Johannes-Passion.

Bösendorfer Series: Ralph van Raat

Pianist en musicoloog Ralph van Raat is sinds zijn tienerjaren gefascineerd door hedendaagse klassieke muziek. Hij wijdt het grootste deel van zijn tijd dan ook aan de muziek van nu – hoewel zijn repertoire breed is. Bekende componisten, onder wie Tan Dun, David Lang en Gavin Bryars, droegen muziek aan hem op. De pianist werkte ook intensief samen met o.a. Arvo Pärt, György Kurtág, John Adams en Louis Andriessen. Van Raat bracht een groot aantal internationaal succesvolle CD’s op de markt op verschillende labels, waarvan een groot aantal binnen- en buitenlandse bestsellers waren. Sinds 2006 heeft hij een opnamecontract bij Naxos International.

Bösendorfer Series: Lestari Scholtes

Lestari Scholtes (1984) geeft concerten in binnen- en buitenland, zowel solistisch, als met haar ensembles Pianoduo Scholtes & Janssens en Trio 258. Lestari begon op zevenjarige leeftijd met pianoles en studeerde bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam (bachelor en master). Zij is regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen en gaf vele masterclasses wereldwijd. Ook als kamermusicus is Lestari erg actief: sinds 2003 vormt ze samen met Gwylim Janssens het Pianoduo Scholtes & Janssens. Het duo won meer dan een dozijn (inter)nationale prijzen, waaronder het Vriendenkrans Concours, en bracht drie cd’s uit. Sinds 2015 speelt Lestari met Eduardo Paredes Crespo (v

Bösendorfer Series: Marietta Petkova

Marietta Petkova werd geboren in 1968 in Ruse, een stad aan de rivier de Donau in Bulgarije. Ze studeerde in Sofia (bij Lili Atanassova), Wenen (bij Paul Badura-Skoda), Ban (als Resident Artist) en Amsterdam (bij Jan Wijn), waar ze in 1994 afstudeerde met de hoogst mogelijke onderscheiding. Daarnaast studeerde ze tien jaar bij de bekende pianist György Sebök, die een sleutelrol speelde in haar muzikale ontwikkeling. Marietta Petkova geniet momenteel van een bloeiende carrière als solist en kamermusicus. Marietta is een Steinway-artiest en heeft haar eigen cd-serie op het Bloomline-label.

Couleur Vocale: Ensemble Hermes

Ensemble Hermes zingt polyfonie uit de Leidse Koorboeken. Een muzikale schatkamer uit het midden van de 16de eeuw van bekende en minder bekende Getijden-meesters.

Erard Ensemble: Een reis door Europa

Het Erard Ensemble neemt u mee naar het oosten van Europa op een muzikale reis vol virtuositeit en passie. Als eerste klinkt Rachmaninoffs melancholische Elegy voor cello en piano, gevolgd door de troostgevende Vocalise. Daarna speelt pianist Edward Janning enkele geliefde werken van de Poolse componist Chopin op de Erard vleugel.

J.S. Bach: Matthäus-Passion
Johannes Leertouwer & NPhU

Uitvoering van de Matthäus-Passion van Bach onder leiding van Johannes Leertouwer. Hoe eerder u reserveert, hoe beter uw plaats!

Combattimento: The French Connection

Combattimento speelt muziek van o.a. François Couperin, Bach en Telemann. Met concerten in Amsterdam, Cuijk en Leiden.

Bach Ensemble Amsterdam: Matthäus Passion

Uitvoering van de Matthäus-Passion van Bach door Bach Ensemble Amsterdam, in Hoorn, Amersfoort en Amsterdam.

De Ring van Brockes

Een schitterende passiereeks, uitgevoerd door een expressief en fijnzinnig Apollo Ensemble. Een muzikale reis door Flevoland en in Amsterdam.

Beethoven, Debussy en Florent Schmitt - Biljana Urban

Meesterpianiste Biljana Urban kan bogen op een groot aantal concerten in de meest uiteenlopende landen.

The Story of One Life - Alexander Kashpurin

Alexander Kashpurin is zeker een van de opmerkelijkste gezichten van een nieuwe generatie Russische pianovirtuozen. Met schitterende optredens in de beroemdste zalen verovert hij het publiek met zijn spel, zowel in Rusland als in Europa en daarbuiten.

Couleur Vocale: Kamerkoor Vocoza

Het VU-Kamerkoor is een halve eeuw jong en telt ruim 30 ambitieuze koorzangers. Zowel jeugdig enthousiasme als wijze ervaring maken deel uit van de magische mix. Deze variëteit zet zich door in de programmakeuze, waarin ruimte is voor stokoude en nagelnieuwe muziek, begeleid of a capella.

Couleur Vocale: Kamerkoor NEXT - 'Tapetenblume'

Kamerkoor NEXT is een koor met jonge, ambitieuze zangers die op hoog niveau samen musiceren. De groep werd in 2015 opgericht en staat nog steeds onder leiding van vaste dirigent Fokko Oldenhuis. Het koor brengt afwisselende en uitdagende programma’s met uiteenlopende muziek ten gehore in thuisstad Utrecht en daarbuiten. Hiervoor werkt NEXT regelmatig samen met professionele musici en hedendaagse componisten, maar ook met artiesten uit andere disciplines, zoals dansers en schrijvers.

Liszt's Via Crucis - Ivo Boytchev

In dit programma speelt Ivo Boytchev muziek van Liszt waarmee hij een diepe verbondenheid voelt: het Via Crucis van de grootmeester is daar een meesterlijk voorbeeld van.

Willem Brons presenteert - Satomi Chihara

In de serie Willem Brons Presenteert stelt Brons de nieuwe generatie pianisten voor aan het publiek.

Couleur Vocale: Vocaal Ensemble TIEN - Choral Inspirations

Met bekende koorwerken uit de klassieke traditie, van Tallis tot Rachmaninov, elk geflankeerd door een moderne pendant: nieuwe muziekstukken van de hand van hedendaagse componisten.

Bach cellosuites: Ella van Poucke

Vanavond speelt Ella van Poucke alle zes de suites, met twee pauzes. Zo kan zij hun kracht en hun diepgang, én hun onderling verschillende karakters het meest overtuigend voor het voetlicht brengen. En in de prachtige akoestiek van De Waalse Kerk beleef je de zes suites als nooit tevoren. Een evenement om niet te missen!

Couleur Vocale: Amsamble - Fauré’s Requiem

Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen.

Musici van het Orchestre de Chambre de Paris

Acht musici van het Orchestre de Chambre de Paris brengen een bijzonder programma met werken van Dvořák en Enescu ten gehore in De Waalse Kerk.

Willem Brons presenteert - Augustinas Eidukonis

In de serie Willem Brons Presenteert stelt Brons de nieuwe generatie pianisten voor aan het publiek.

Aventure - Cranc, onzeker, broos

Hoop, verdriet, troost, aanvaarding en berusting klinken in de taal van de late middeleeuwen.