Serie: 'Willem Brons presenteert'

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In de nieuwe serie 'Willem Brons presenteert' van de Stichting Eusebiuskring laat Willem Brons, de éminence grise onder de Nederlandse pianisten, het publiek kennismaken met succesvolle oud-studenten. De serie, bestaande uit drie concerten, trapt af met Nadezda Filippova.

Voor de pauze speelt zij Grote Archipel van Daan Manneke, dat gaat over eilanden in Zeeland, waar de componist geboren is. De Brahms bewerking van Bach’s Chaconne in d klein laat reflecteert de schoonheid en tragedie van ons bestaan, het is muziek van een ongelofelijke diepgang. De frisheid van Schumann’s Papillons en de virtuositeit van Paganini variaties (Brahms) zijn een ode aan de levenskracht van elk individu.

Concertpianiste Nadezda Filippova heeft de hele wereld rondgereisd met muziek en gaf concerten van Europa, tot het verre oosten in Rusland, en de Verenigde Staten. Zij studeerde in St. Petersburg en Berlijn, maar werd verliefd op Amsterdam en besloot na het afsluiten van haar studie bij Willem Brons hier te blijven. Nadezda treedt veelvuldig op als soliste en kamermusicus, was in 2017-2018 finalist van de Dutch Classical Talent en organiseert haar eigen concertserie 'Soirée de Nadezda' in De Roode Bioscoop. In 2017 bracht ze haar debuutalbum 'Illimité' uit met werken van Debussy.