Mini Matthäus-Passion - Voor en door kinderen

Moordrecht, Dorpskerk, zaterdag 9 maart 2024, 15:15 - 16:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Ars Musica voor nieuwe data.

Info

Een Mini Matthäus-Passion voor en door kinderen. De Matthäus Passion door de Koorschool, maar dan in een speciale versie.

De Ars Musica Koorschool wil met haar Matthäus-Passion voor en door kinderen een toegankelijke versie bieden van het eerste deel van de Matthäus Passion. Al zingend en vertellend, door het uitvoeren van de koralen, koordelen en aria´s èn het toelichten van het verhaal op een laagdrempelige manier, nemen we de luisteraar aan de hand, of dit nu een kind is of een volwassenen.

In de Matthäus-Passion staan koralen, maar ook koordelen, recitatieven en aria’s. Al deze verschillende onderdelen worden door de zangers van koor A, B en C van de Koorschool (kinderen van 6 tot en met 16 jaar) uitgevoerd. Daarnaast heeft artistiek leider Marjon van der Linden een verhaal geschreven, waarin het ontstaan en verloop van de Matthäus-Passion aan bod komt, steeds toewerkend naar een volgend gezongen koordeel, koraal, recitatief of aria.

Het verhaal voert de luisteraar mee naar het ontstaan van de Matthäus-Passion, in tekst en qua compositie. We horen over de evangelist Matthäus, de componist Bach, dubbelkorigheid, de vertaling van tekst in muziek… en intussen: waarom klinkt hier een koraal? Tussen de uitleg klinkt een groot gedeelte van de eerste helft van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Maar niet gewoon, de koordelen, de koralen, de aria’s, de ario’s, het wordt gezongen door kinderen, zelfs door de jongsten van 6 en 7 jaar! Iets dergelijks wordt op dit moment niet aangeboden in Moordrecht of Gouda, sterker nog: nergens in Nederland, want het is uniek.