Seinconcerten: 'The Art of Song' met Karin Strobos

Hilversum, Kerkgebouw De Morgenster, vrijdag 7 juni 2024, 20:15 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Karin Strobos voor nieuwe data.

Info

Karin Strobos kreeg de kans in te vallen in de rol van Octavian in Der Rosenkavalier van R. Strauss bij De Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Haar succesvolle optreden oogstte lovende kritieken. Zowel het NRC als De Volkskrant spraken van een droomdebuut. De carrière van Karin is vanaf dat moment in een stroomversnelling terechtgekomen.

Van 2014 tot 2019 behoorde Karin tot het solistenensemble van het Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland. Daar vertolkte ze rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki, Zerlina, Idamante, Dorabella, Rosina, Elvira, Adalgisa, Siébel en Amando. Karin is nu vaste gast en keert regelmatig terug in rollen als Ocatian, Donna Elvira, Hänsel en Siébel. Van 2009 tot 2011 behoorde Karin tot het vaste ensemble van Opera Zuid, waar ze rollen zong als Octavian, Cherubino, Hänsel, Varvara, Suzuki, Siébel en Boulotte. In mei 2015 kwam ze terug om de titelrol te zingen in Rossini’s La Cenerentola.

Na haar rol in Der Rosenkavalier keerde Karin terug naar De Nationale Opera in Amsterdam voor de rollen Flora (La Traviata), Phénice (Armide) en Fortuna (The new Prince). In juni 2023 zingt ze de rol van Braadspitdraaier in Rusalka.

Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria.