Bach cellosuites: Ella van Poucke

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 20 april 2024, 19:00 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Ella van Poucke voor nieuwe data.

Info

De Cellosuites van Bach waren voor 1900 nog vrij onbekend. De beroemde cellist Pablo Casals was één van de eersten die de stukken instudeerde en op de plaat zette. Andere beroemde cellisten volgden snel. Inmiddels behoren de zes Cello Suites van Johann Sebastian Bach vandaag de dag tot de meest iconische meesterwerken aller tijden. En dan te bedenken dat deze meesterwerken pas in de vorige eeuw bij het grote publiek bekend werden.

Vanavond speelt Ella van Poucke alle zes de suites, met twee pauzes. Zo kan zij hun kracht en hun diepgang, én hun onderling verschillende karakters het meest overtuigend voor het voetlicht brengen. En in de prachtige akoestiek van De Waalse Kerk beleef je de zes suites als nooit tevoren. Een evenement om niet te missen!

De Nederlandse celliste Ella van Poucke wordt geprezen om haar muzikale integriteit, haar feilloze instrumentale vaardigheden en haar podiumprésence en intensiteit. Ze behoort tot de top van de huidige generatie cellisten. Sinds haar debuut in het Concertgebouw op op tienjarige leeftijd heeft Ella concerten gegeven in toonaangevende concertzalen in binnen- en buitenland en heeft ze talloze prijzen gewonnen. Als solist trad ze op met vele grote orkesten in Europa en gaf ze op de Cello Biënnale de première van het voor haar geschreven celloconcert van de Finse componist Uljas Pulkkis. Ook als kamermusicus heeft ze een rijke staat van dienst. Tevens geeft ze veelvuldig recitals, onder andere met haar broer pianist Nicolas van Poucke. Ella bespeelt een Maggini-cello uit 1620 die haar door een anonieme weldoener ter beschikking is gesteld.