The Bowery & Band: Time and Again (theatertour)

Amersfoort, Icoontheater, zaterdag 13 mei 2023, 20:15 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van The Bowery voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Gerrit En Henriëtte De Vries
In 1 woord SUPER! Wat een GEWELDIG concert. Prachtig hoe Rokus vertelde van zijn ervaringen en zo werd er een lied geboren.. we hebben genoten!!
Wim
Het was super. Live zeker zo goed als op cd. Prachtig de verhalenlijn, genieten. Ik was er met 2 zoons van me, met elkaar genoten. Emotie, herkenning, een enkele traan.
Els
Super gaaf, mooie onderwerpen en het zet aan tot nadenken! Heerlijke muziek en jullie enthousiasme werkt aanstekelijk! Fantastische ontspanning!
Wouter
Fantastisch!!
Lubbien
Wij hebben genoten, de verhalen, de muziek en de teksten waren een hele mooie combinatie. en af en toe een vertrouwd nummer er tussen, echt geweldig, met een lach en een traan. zanger en verteller betrek iets meer je andere bandleden er bij.....
Annet
Wat een prachtige avond! Zo genoten van de mooie liedjes van The Bowery, van de prachtige stem van Rokus. Ook van het plezier waarmee de band staat te spelen, wat een muzikaliteit hebben ze allemaal!
Erik
Ongelooflijk genoten, wat een goede muzikanten en wat een geweldige stem heeft deze zanger. Muziek is emotie en dat kwam hier heel duidelijk naar voren, kippenvel en af en toe met een traan in mijn ogen geluisterd naar de prachtige liederen.

Info

De Nederlandse band The Bowery bracht in september hun nieuwe album ‘Time and Again’ uit en presenteert de nieuwe songs tijdens een theatertour door het hele land. Rokus Maasland vormt met zijn karakteristieke stemgeluid de basis voor The Bowery, maar voor deze tour neemt hij de volledige band mee. Verwacht theatrale en grootse uitvoeringen van nieuwe en oude favoriete songs, maar tegelijk ook prachtige kleine en intieme kippenvelmomenten.

“The Bowery maakt liedjes waar je even in mag wonen.” – John de Heij | Theaterbakkerheij

Na het succesvolle tweede album ‘Mountains & Valleys’ (2020) heeft Rokus niet stilgezeten. Voor het schrijven van nieuwe songs zocht hij de samenwerking met bekende namen als Cathy Burton, Paul Field, Rogier Pelgrim, Henk Pool en Rob Buis. Traditiegetrouw staat er ook een hertaling van een bestaand liedje op en dat is dit keer een song van niemand minder dan Elly & Rikkert. Een album vol frisse en verrassende songs die, zoals je inmiddels van The Bowery gewend bent, gaan over het echte leven, zoals velen het (her)kennen. Puur met een rauw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Nooit bedoeld om een antwoord te geven, maar om te delen en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten. De achterliggende tijd heeft meer dan ooit blootgelegd dat we kwetsbaar zijn en ons doen beseffen waar het in het leven echt om draait.

The Bowery & Band komt deze theaterconcerten in een royale bezetting waarbij de doorleefde stem van leadzanger Rokus Maasland vergezeld wordt door een viertal topmuzikanten die samen de verhalen achter de songs van The Bowery tot leven brengen. Uiteraard wordt, naast de inmiddels bekende Bowery-songs, het volledige nieuwe album gespeeld en zal verhalenverteller Rokus de luisteraars ook deze avonden weer meenemen naar de achtergrond van de nieuwe en oude songs.

Een heerlijke avond vol liedjes om in te wonen. The Bowery is er klaar voor!